Naar Berlijn

Vliegen naar Berlijn

Eigenlijk is er voor je stedentrip naar Berlijn geen praktischer manier van reizen, dan met het vliegtuig. Vliegen naar Berlijn is snel, comfortabel en bovendien – met de juiste aanbieding – goed te betalen! In minder dan anderhalf uur vlieg je van Brussel naar een van de twee vliegvelden in Berlijn. De verbinding met de stad is vanaf de beide luchthavens supersnel en gemakkelijk, dus je staat zo in het centrum van de stad! Voor het aanbod kun je terecht op de websites van diverse vliegtuigmaatschappijen of bij onder meer Cheaptickets.

Er zijn op dit moment twee luchthavens:

Schönefeld: met de S9 kan je naar station Ostkreuz sporen en van daaruit de S7 nemen naar Alexanderplatz, het centrum of helemaal tot in Charlottenburg.

Tegel: Er is een busje X9 109 dat reizigers om de 10 min naar station Jungfernheide brengt van daaruit kan je de ringbaan naar Westkreuz nemen en de S7 naar Charlottenburg, het centrum, Alexanderplatz nemen. Er zijn ook busjes die je rechtstreeks naar Bahnhof Zoo in Charlottenburg (staat meestal aangegeven) brengen waar je de S7 naar het centrum kunt nemen.

Met de trein naar Berlijn

Een van de fijnste én goedkoopste manieren om naar Berlijn te reizen, is natuurlijk met de trein. Voordelig natuurlijk als je de fiets wil meenemen op reis! De rechtstreekse treinverbinding tussen Brussel-Zuid en Berlijn is ideaal, in 7 uur sta je – zonder overstappen! – midden in Berlijn! Je neemt het best contact op met NMBS-Europe.  Je kan vertrekken vanuit om het even welk Belgisch station. Beter kan je nog boeken via Deutsche Bahn vaak krijg je hier kortingen!

Bij aankomst in het Hauptbahnhof kan je de S7 nemen naar Charlottenburg, het centrum of de Alexanderplatz!

 Met de bus naar Berlijn – Flixbus en meer

Sinds een paar jaar is het weer helemaal hip, busreizen!  Sinds de komst van het Duitse bedrijf Flixbus/Meinfernbus, kun je voor weinig  geld met de bus naar Berlijn. Je bent weliswaar ietsje langer onderweg, maar je zit comfortabel, er is wifi aan boord van de bussen en je stapt midden in Berlijn uit. Je vertrekt eveneens vanuit Brussel- Zuid of Noord. Boeken via Flixbus.  Met deze bussen kan je ook heel goedkoop rondreizen in Duitsland zelf!

De meeste bussen komen aan in ZOB (het centraal omnibus station) in de wijk Westend. Je steekt gewoon de straat over en wandelt naar het Ringbahn station Messe Nord. Daar reis je 1 halte zuidelijker naar Westkreuz van daaruit kan je makkelijk de S7 nemen naar Charlottenburg, het centrum of Alexanderplatz!

Met de auto naar Berlijn

Geen trek om moeilijk te doen met het boeken van een bus, trein of vlucht naar Berlijn? Dan pak je toch gewoon lekker de auto naar Berlijn! In ongeveer 7 uur rij je van Brussel naar de mooiste stad van Duitsland, daarbij genietend van het prachtige landschap. En omdat je van voormalig West-Duitsland over de oude transito weg door voormalig Oost-Duitsland rijdt, heeft het ook nog een historisch tintje. Zonder files doe je er ongeveer 7 uur over. Voor de weg beschrijving zie onder meer Google Maps.

Vergeet vooral niet op voorhand de milieusticker aan te vragen. Voor info hierover en over de parkingprijzen volg je de link.

terug naar menu