Speciale fietsroutes

Ik heb zelf een aantal fietsroutes ontworpen rond bepaalde item’s Er is immers meer veel te zien en te beleven in Berlijn dan de klassieke monumenten.

Berlijn is  een “groene“ stad met bos, berg, meer en strand. U hebt de keuze tussen 2 routes waarbij wij  rijden in stadsparken, (Park-life tour) langs stranden, meren en heuvels (Grunewald) beklimmen. Onderweg passeren wij langs een aantal restanten van de DDR.

De keizerlijk hoven en tuinen in Potsdam zijn werelderfgoed. Wij rijden langs kastelen, paleizen en parken. Wij nemen een koffie in de Hollandse wijk en zien de resten van een Russische kolonie. In Potsdam werd in 1945 Duitsland en Europa verdeeld tussen Groot-Brittannië, Amerika en de Sovjet-Unie.

De Street Art route brengt u langs gebouwen waar diverse kunstenaars hun creativiteit bot gevierd hebben op gevels en muren. Berlijn is DE streetart hoofdstad van Europa.

De City Tour brengt ons naar het vroegere West-Berlijn op plaatsen waar ooit J.F.Kennedy gesproken heeft en waar David Bowie verbleven heeft.

Aan u de keuze.

terug naar menu